Tuesday, April 6, 2010

HATI AYAM GORENG KUNYIT

(Untuk hidangan 3 orang)

Bahan-Bahannya:

Sebiji bawang besar, 2 ulas bawang putih dan 5 tangkai cili padi
(Kesemuanya dimayang)
300 Gram Hati Ayam
(Diperap selama 15 minit bersama tepung gandum dan asam jawa untuk hilangkan bau. Setelah dibersihkan, gaul bersama garam dan kunyit)

Cara-Caranya:Panaskan minyak dan masukkan hati ayam, goreng hingga kekuningan
Seterusnya masukkan hirisan bawang besar, bawang putih dan cili padi. Goreng seketika dan angkat.
Sedia untuk dihidang

5 comments:

  1. zura...nanti ko wat resepi asam pedas plak ek....nik surina

    ReplyDelete
  2. asam pedas kan dah ada...sila semak di bahagian ikan yer. asam pedas ikan sardin, ikan lain pun boleh kalu nak buat. resepi tetap sama.

    ReplyDelete
  3. Da try masak hati cmni. Sedap. Tq..

    ReplyDelete
  4. nampak sedap...walaupon x makan hati, tapi jadi teringin pulak

    ReplyDelete